The centre behind the city

Při návrhu jsme kladli důraz na umístění velkého množství veřejné zeleně do ulic města, která přispěje ke kvalitě veřejných prostranství a zpříjemní život obyvatelům města.

Klient
Europan 11
Architekti
Ting architects
Rok
2011
Funkce
Urban design
Plocha
10 000 m²
Měřítko
Large

Galerie

CÍL PROJEKTU

Účast v architektonické soutěži na zlepšení veřejného prostoru v Dubrovníku, jejímž úkolem bylo vypořádat se s přbývajícím počtem aut v historické části města. Naším cílem bylo zlepšit infrastrukturu města a umožnit bezproblémovou dopravu jak místním obyvatelům, tak turistům. Díky umístění garáže a čáasti komunikací do podzemí, vznikl prostor pro nová veřejnáprosotranství, hlavní náměstí i menší dvorky, nová místa pro setkávání místních obyvatel s návštěvníky města. Zárověň jsme se však snažili ponechat dostatek sokromého a polosoukromého prosotru místním.