Multigenerační hřiště

V této soutěži jsme se propracovali na druhé místo  v kategorii architekt. Řada snah o záměrné setkání generací často končí jako nefunkční projekty. Když uvažujeme jaké skupiny napříč generacemi se mohou scházet, vychází nám, že to jsou skupiny, které mají podobné zájmy. Aktivní senioři mají blíž aktivním dětem, meditativnější lidé, budou spíš v klidnějším prostředí.

Klient
Saternus
Architekti
Ting architects
Rok
2011
Funkce
Playground
Plocha
3 000 m²
Měřítko
Medium

Galerie

CÍL PROJEKTU

 Obecně chápeme, že prostor pro hřiště je vstupní branou do rozsáhlejšího území zeleně, kde je dostatek prostoru pro klid a možnost “zmizet na chvíli z města”. Hřiště by tedy podle našeho názoru měl nabízet maximální využití v rámci daného prostoru tak, aby se mohly prolnout jednotlivé skupiny uživatelů, které tvoří jednotlivé generace. Naše analýza současného stavu, vycházela z našich zkušeností rodičů dětí, aktivních sportovců, bývalých studentů žijících na studentských kolejích s doplněním názorů seniorů z našeho okolí.