Park Komenského

V dnešním stavu je park Komenského „park-nepark“ – „menší ošklivý bratr“. Náš návrh reaguje na striktní rastr Zlína a tak v pravidelných obdélnících do parku umísťujeme mnoho funkcí a aktivit (skate park, sportovní zázemí, dětské hřiště, altánek, hřiště na pétanque a jiné). Tyto funkce zároveň přirozeně lákají různé skupiny uživatelů.

Klient
Zlin City
Architekti
Ting architects
Rok
2011
Funkce
Urban design
Plocha
35 000 m²
Měřítko
Large

Galerie

CÍL PROJEKTU

Návrh parku nechává prostor budově nového Kulturního centra Zlín.  Dalším výrazným prvkem je nová promenáda, spojujících centrum a řadu dalších cílů (ulice Školní), která umožňuje v letních měsících nové sociální využití například pro předzahrádky místních kaváren, nebo venkovní výstavy apod. Náš návrh zároveň připojuje alespoň symbolicky jinak problematicky využitou zelenou plochu klín mezi silnicemi (Třída Tomáše Bati, Štěfánikova, Gahurova). Plocha získává novou funkci jako platformu pro pomník Partizána.